Risicomanagement voor de logistieke sector

 

Overige sectoren ZZP of privé

Ondernemen is ook risico nemen.  Een risico accepteren kan prima zijn, zolang de gevolgen overzien en geaccepteerd worden. Soms kan het beter zijn risico’s te beheersen, te vermijden of over te dragen aan een verzekeraar. Wij begeleiden ondernemingen graag bij het maken van keuzes op dit gebied.

EQ-Riskmanagement is gespecialiseerd in risicomanagement-dienstverlening voor de logistieke sector. Door ons specialisme zijn wij in staat om organisaties op maat te begeleiden en complexe- en internationale vraagstukken op te lossen.

Transportbedrijven, logistieke dienstverleners, expediteurs, groothandelsbedrijven en producenten zijn veelvoorkomende relaties van ons.

Daarnaast adviseren wij ook veel toeleveranciers aan de logistieke keten zoals o.a. ICT-bedrijven, schadeherstellers, bandenleveranciers en andere dienstverleners.

Diensten

Risicomanagement

Risicomanagement

Op basis van een uitgebreide inventarisatie van uw ondernemingsstructuur, activiteiten, bedrijfsmiddelen en hoe u met risico’s om wilt gaan, bepalen wij samen met u een effectieve risicomanagement aanpak.

Consultancy

Consultancy

Soms is advies en begeleiding op een specifiek onderwerp gewenst. Zo helpen wij o.a. ondernemingen bij het effectief maken van schade behandeling of bijvoorbeeld het aanpassen van bepalingen in logistieke overeenkomsten.

Verzekeringen

Verzekeringen

Voor het onderbrengen van risico’s hebben wij mogelijkheden bij vrijwel alle Nederlandse verzekeraars. Grote en/of complexe risico’s brengen wij via een beursmakelaar onder op de Nederlandse Assurantie Beurs.

Werkwijze

Het fundament voor onze dienstverlening is professioneel risicomanagement. Op basis van een uitgebreide inventarisatie van uw ondernemingsstructuur, activiteiten en bedrijfsmiddelen, bepalen we samen met u hoe optimaal omgegaan kan worden met operationele ondernemingsrisico’s. Het uiteindelijke doel is een mogelijke bedreiging van de continuïteit van uw onderneming door risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Onze risicomanagement-dienstverlening bieden wij aan in een structuur van evalueren, inventariseren, adviseren en de uitvoering van de gemaakte afspraken.

Nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening?

Vult u dan gerust onderstaand formulier in. Wij nemen snel contact op om uw vraag te beantwoorden.

Vraag om adviesgesprek